Google+
nl
X

Er zijn nog geen producten in uw winkelwagen geplaatst.

De Vito  Catania heeft vanaf 1996 deze prachtige wijngaard tot een hoog niveau weten te tillen. Met respect voor de natuur, zonder dat er afbreuk gedaan wordt aan de strikt biologische manier van wijn maken.In 2012 is Gulfi uitgroepen tot wijngaard van het jaar. Gulfi is zonder twijfel een boegbeeld binnen de Siciliaanse wijnbouw. Het domein dat volledig biologisch werkt is één van de weinige die zijn terroirs apart vinifeert en rekening houdt met de karakteristieken van de wijngaard. Dit heeft Gulfi 4 cru's opgeleverd.
Hieronder zijn de laatste prijzen die Gulfi in 2014 heeft behaald. 
Meer dan een halve eeuw geleden is het biologische wijnhuis Maggio Vini in Vittoria (provinsie Ragusa, Sicilië)  opgericht door de familie Maggio.
Deze familie traditie wordt nu voortgezet door Massimo en Barbara Maggio. Deze gepassioneerde wijnmakers hebben met respect voor de natuur en traditie, nieuwe innovaties toegevoegd ze werken uitsluitend op een biologische wijze. Ze zijn beroemd om hun mooie D.O.C.G. wijnen zoals Cerasuolo di Vittoria Classico. Deze wijn mag alleen Classico heten als ze ook in de stad Vittoria gemaakt is.
Marabino is een wijnhuis van Pierpaolo Messina gevestigd in Noto, Sicilië dit wijnhuis is reeds enkele generaties in de familie Messina. Het wijnhuis Marabino staat wereldwijd bekend om hun zuiver en puur natuurlijke wijnen die uitsluiten op biodynamsiche wijze wordt maakt.
De bio-dynamische methode maakt geen gebruik van herbiciden, pesticiden of chemische meststoffen.  Het land wordt met respect voor de natuur behandeld en de bemesting met fijn gesnoeide grassen en peulvruchten. Met de volle maan wordt de wijngaard besproeid met zeer fijne kwarts.
Tevens wordt er volgend eeuwen oude tradities gewerkt met de maandstanden om de wijn te oogsten, te snoeien, en het overhevelen van de wijn naar barriques en naar fles. Deze pure manier van werken past Marabino toe met groot succes.
Ian D' Agata van Decanter is dan ook onder de indruk (zie bijlage) en zegt zelfs dat Marabino's Noto en Archimede tot de top wijnen van Sicilië behoren.
Het wijnhuis Poggio di Bortolone is in de achtiende eeuw opricht door de familie Cosenza en is generatie op generatie doorgeven van vader op zoon. Nu zwaait Pierluigi Cosenza de septer. Hij heeft een oenologen opleiding gevolgd aan de universiteit. Pierluigi heeft Poggio di Bortolone naar een hoger niveau getild. Hij heeft naast de oude methodes ook nieuwe ideeën en innovaties toegevoegd aan zijn vinificatie methodes en dat is dan ook weer terug te zien in de vele prijzen die hij met zijn wijnen heeft behaald. Toch is Pierluigi Cosenza zelf handmatig bezig met dit proces samen met zijn mensen.  Een gepassioneerde jonge wijnmaker met veel belovend toekomst. 
 
Deze website gebruikt cookies om het bezoek te meten, we slaan geen persoonlijke gegevens op.